Prekrečen grafit u Stepanovićevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 26. 06. 2012. | Komentara: 0

Prekrečen grafit u Stepanovićevu

NOVI SAD - Članovi i članice Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad prekrečili su grafit mržnje koji je bio ispisan na mesnoj zajednici u Stepanovićevu. Ovim su ligašice i ligaši nastavili akciju "Prekrečimo novosadsku mržnju" koju je pokrenuo predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

LSV

Naime, u Stepanovićevu su izbori bili ponovljeni, a dan nakon izbora, na mesnoj zajednici osvanulao je nekoliko grafita protiv Romske nacionalne zajednice. Predsednik Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodne Stepanovićevo, Nikola Brčin kazao je da je ovo velika sramota za selo.

- Vidovdan je slava našeg sela i dan kada nam dolaze gosti iz raznih krajeva. Organizujemo i izložbu povodom 90 godina od osnivanja Stepanovićeva. Ovo je jedan od razloga zbog kojih smo zvali gradski odbor LSV da nam pomogne da prekrečimo ove grafite i ne osramotimo se pred gostima - rekao je Brčin pozivajući meštane da stanu na put ovakvim "izlivima" mržnje i netolerancije.

(BILSV, 26.06.2012.)



Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook