Pretnje radikala u parlamentu ne smeju proći nekažnjeno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 04. 2018. | Komentara: 0

Pretnje radikala u parlamentu ne smeju proći nekažnjeno

Novi Sad, 17. april 2018 - Uvrede i pretnje koje su radikali danas uputili narodnoj poslanici Aleksandri Jerkov, još jedan su dokaz da je Srpska radikalna stranka zločinačka organizacija i da pre svega Vojislavu Šešejlu, a zatim i svima njima nije mesto u parlamentu.

LSV

Današnji incident predstavlja najgrublju povredu ugleda institucije Narodne skupština Republike Srbije, funkcije narodnih poslanika, ali i na najbolji način pokazuje spremnost Vojislava Šešelja i njegovih saučesnika da zlodela za koje je osuđen zaista i ponovi, kao što je i najavio.

Poslanici i poslanice SRS su mnogo puta uvredili Narodnu skupštinu Republike Srbije, ali današnje pretnje jednoj ženi, narodnoj poslanici i to u poslaničkoj klupi, rečnikom koji je sejao mržnju, nacionalnu netrpeljivost, zlo i progon, predstavljaju vrhunac beščašća posle kojeg nešto mora da se promeni.

Liga socijaldemokrata očekuje da se ovim putem oglasi najpre predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, zatim da se o delovanju Vojsilava Šešelja izjasni sam parlament, ali i MUP i svi nadležni državni organi.

Današnji incident ne sme proći nekažnjeno. Ili, treba očekivati da narodni poslanici i poslanice počnu da se sami brane i organizuju svoju zaštitu od SRS huligana u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Petak, 04. 10. 2013. | Komentara: 0

Vlada mora da pomogne poljoprivrednicima

PANČEVO – Povlačenje Vlade Republike Srbije, odnosno resornog Ministrastva poljoprivrede iz pregovora između uljara i ratara, smatramo dalekosežno štetnim i pogrešnim i nije tačno da država, odnosno Vlada, nije mogla ništa da učini po pitanju cene suncokreta, istakao je danas potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo Jovan Petrovački.
Izjave | Četvrtak, 03. 10. 2013. | Komentara: 0

Nacrt zakona usaglasiti sa koalicionim partnerima

NOVI SAD -  Komentarišući najave skorog usvajanja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine i nacrt zakona koji je, navodno, već urađen u pokrajinskoj administraciji, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za RTS da nije upoznat sa tim nacrtom.
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2013. | Komentara: 0

Marton: Sramotan odnos prema spomenicima NOB-a

ZRENJANIN - Povodom Dana oslobođenja Zrenjanina delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodina položila je venac na spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu. Poslanik u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton podsetio je ovom prilikom da je pre 69 godina, 2. oktobra 1944. godine, Zrenjanin oslobođen od  fašističke okupacije koja je trajala 42 meseca i istakao da je ovo datum kada se mora podsetiti na hiljade onih koji su dali svoje živote u borbi protiv fašističkog zla.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook