Pretnje radikala u parlamentu ne smeju proći nekažnjeno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 04. 2018. | Komentara: 0

Pretnje radikala u parlamentu ne smeju proći nekažnjeno

Novi Sad, 17. april 2018 - Uvrede i pretnje koje su radikali danas uputili narodnoj poslanici Aleksandri Jerkov, još jedan su dokaz da je Srpska radikalna stranka zločinačka organizacija i da pre svega Vojislavu Šešejlu, a zatim i svima njima nije mesto u parlamentu.

LSV

Današnji incident predstavlja najgrublju povredu ugleda institucije Narodne skupština Republike Srbije, funkcije narodnih poslanika, ali i na najbolji način pokazuje spremnost Vojislava Šešelja i njegovih saučesnika da zlodela za koje je osuđen zaista i ponovi, kao što je i najavio.

Poslanici i poslanice SRS su mnogo puta uvredili Narodnu skupštinu Republike Srbije, ali današnje pretnje jednoj ženi, narodnoj poslanici i to u poslaničkoj klupi, rečnikom koji je sejao mržnju, nacionalnu netrpeljivost, zlo i progon, predstavljaju vrhunac beščašća posle kojeg nešto mora da se promeni.

Liga socijaldemokrata očekuje da se ovim putem oglasi najpre predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, zatim da se o delovanju Vojsilava Šešelja izjasni sam parlament, ali i MUP i svi nadležni državni organi.

Današnji incident ne sme proći nekažnjeno. Ili, treba očekivati da narodni poslanici i poslanice počnu da se sami brane i organizuju svoju zaštitu od SRS huligana u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Nedelja, 11. 08. 2013. | Komentara: 0

Građani Novog Sada zaslužuju bolju bezbednost

NOVI SAD, 11. avgust - Državni  sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vanja Vukić koji je danas izjavio kako pretpostavlja da će Novi Sad za sedam dana dobiti načelnika policije, te da je ovaj grad jedan od najbezbednijih u Evropi i da će uskoro dobiti 80 policajaca, verovatno je jedini ili makar među retkim funkcionerima MUP koji sve to još nije obećavao.
Odbori LSV | Subota, 10. 08. 2013. | Komentara: 0

Liga u Pančevu uvek bila principijelna

PANČEVO - Vođa najveće opozicione stranke u pančevačkom parlamentu, iznenada i sticajem okolnosti, posle formiranja nove koalicije u Gradu, postao je Miloš Veselinov, predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, piše list „Pančevac“.
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 08. 2013. | Komentara: 0

Počela serija predavanja u organizaciji FŽ LSV Zrenjanin

ZRENJANIN - Predsednica Foruma žena Gradskog odbora LSV Zrenjanin Ankica Dostanić i predsednik Omladine LSV i trener Centra za edukaciju LSV Nenad Mišković održali su predavanja na temu odnosa sa javnošću, analize konfliktnih odnosa i tranzicione pravde u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook