Prevencija bitna u borbi protiv raka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 10. 2014. | Komentara: 0

Prevencija bitna u borbi protiv raka

ZRENJANIN – Forum žena Gradskog odbora  Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je danas u centru grada, ispred prostorija stranke uličnu akciju povodom meseca borbe protiv raka dojke.

LSV

Tokom akcije, aktivistkinje Foruma žena GrO LSV Zrenjanin uputile su poruku podrške ženama koje su se već suočile sa ovom bolešću i svim drugim sugrađankama, da budu odgovorne kada je njihovo zdravlje u pitanju i da zajednički rade na povećanju svesti o značaju ranog otkrivanja raka dojke. Potpredsednica FŽ LSV, Ankica Dostanić, navela je da su garant našeg dobrog zdravlja preventivni pregledi.
– O značaju prevencije govori nam i podatak da je, zaključno sa avgustom 2014. godine, skrining mamografija urađena kod 61.878 zdravih žena, starosti od 50 - 69 godina i da je na taj način otkriveno 193 slučaja karcinoma dojke. Rak dojke je najučestalije maligno oboljenje kod žena u Srbiji, a svake godine se broj novoobolelih žena povećava. Još je alarmantnija činjenica da se starosna granica obolevanja neprestano pomera naniže, dok se smrtnost od ove bolesti ne smanjuje – navela je ona. Dodaoala je da je zbog toga neophodno urgentno uvođenje obaveznih preventivnih pregleda u okviru zdravstvenog sistema i na paralelno podizanje svesti građanki i građana o važnosti prevencije radi unapređenja zdravlja.

(BILSV, 25. 10. 2014)



Događaji | Ponedeljak, 11. 07. 2011. | Komentara: 0

U nekadašnjem stanu kriminalaca mladi bez roditelja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović predao je danas ključeve stana od kuće na Tatarskom brdu, novim ukućanima, devojkama i mladiću, koji će u narednih godinu dana živeti u stanu u okviru programa Centra za socijalni rad - osamostaljivanje dece bez roditeljskog starateljstva.
Izjave | Nedelja, 10. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Još radimo na spornim pitanjima

BEOGRAD - Nacrt zakona o javnoj svojini još uvek je u izradi, budući da postoji još nekoliko spornih pitanja, a premijer Srbije Mirko Cvetković će o tom aktu biti obavešten zvanično kada sve bude završeno, istakao je za Radio Beograd 1 Bojan Kostreš, šef Radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini.
Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

NOVI SAD/BRISEL - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević, u sklopu svoje posete Briselu, posetila je i Misiju Srbije pri EU, gde je razgovarala sa drugim sekretarom Misije Draganom Stojovićem o mogućnostima Vojvodine u regionalnoj saradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook