Prevencija bitna u borbi protiv raka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 10. 2014. | Komentara: 0

Prevencija bitna u borbi protiv raka

ZRENJANIN – Forum žena Gradskog odbora  Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je danas u centru grada, ispred prostorija stranke uličnu akciju povodom meseca borbe protiv raka dojke.

LSV

Tokom akcije, aktivistkinje Foruma žena GrO LSV Zrenjanin uputile su poruku podrške ženama koje su se već suočile sa ovom bolešću i svim drugim sugrađankama, da budu odgovorne kada je njihovo zdravlje u pitanju i da zajednički rade na povećanju svesti o značaju ranog otkrivanja raka dojke. Potpredsednica FŽ LSV, Ankica Dostanić, navela je da su garant našeg dobrog zdravlja preventivni pregledi.
– O značaju prevencije govori nam i podatak da je, zaključno sa avgustom 2014. godine, skrining mamografija urađena kod 61.878 zdravih žena, starosti od 50 - 69 godina i da je na taj način otkriveno 193 slučaja karcinoma dojke. Rak dojke je najučestalije maligno oboljenje kod žena u Srbiji, a svake godine se broj novoobolelih žena povećava. Još je alarmantnija činjenica da se starosna granica obolevanja neprestano pomera naniže, dok se smrtnost od ove bolesti ne smanjuje – navela je ona. Dodaoala je da je zbog toga neophodno urgentno uvođenje obaveznih preventivnih pregleda u okviru zdravstvenog sistema i na paralelno podizanje svesti građanki i građana o važnosti prevencije radi unapređenja zdravlja.

(BILSV, 25. 10. 2014)



Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

NOVI SAD - Na dnevnom redu aktuelnog zasedanje Skupštine Srbije nalazi se 17 zakonskih predloga i drugih akata, ali najveću pažnju javnosti ipak privlače predložene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, kojim se ukidaju blanko ostavke.
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook