Pri kraju papiri o vraćanju imovine Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 01. 2012. | Komentara: 0

Pri kraju papiri o vraćanju imovine Vojvodini

NOVI SAD – Imovina čija dokumentacija nije sporna, a koja će prema odredbama zakona o javnoj svojini biti vraćena Vojvodini, trebalo bi da do kraja sledećeg meseca zvanično promeni titulara, rekao je juče za RTV zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš i dodao da će u narednih šest meseci, kada se nađu najbolja pravna rešenja, biti vraćeno sve što je dogovoreno.

Bojan Kostres

U skladu sa članom 73. Zakona o javnoj svojini, u nadležnost pokrajine biće vraćena, između ostalog, imovina Radio televizije Vojvodine, Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, društvenog preduzeća Novi Sad gas i Novosadskog sajma, objašnjava Bojan Kostreš.

– To su stvari koje u ovom trenutku nisu toliko sporne. Oko njih se završavaju papiri i,
koliko ja imam informaciju, ta odluka bi trebalo da bude na Vladi krajem januara,
početkom februara, najkasnije do sredine februara – ističe Kostreš. Na Vojvodinu bi u skladu sa zakonom trebalo da bude preneta imovina rudnika u Kovinu., Petrovaradinske tvrđave, brojni legati i još neke pokretnosti i nepokretnosti za koje se, prema Kostrešovim rečima, traži najbolje rešenje.

(BILSV, 18. 01. 2012.)



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook