Procesuirati i političke nalogodavce za paljenje ambasada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 11. 07. 2017. | Komentara: 0

Procesuirati i političke nalogodavce za paljenje ambasada

Novi Sad, 11. jul 2017 - Izuzetno je važno da država pronađe, imenuje i procesuira političke nalogodavce paljenja ambasada pre devet i po godina u Beogradu.

LSV

Taj 21. februar 2008. kada su zapaljene ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke, a kamenovane hrvatska i turska ambasada, ogromna je ljaga na obrazu Republike Srbije.

Bez namere da se upuštamo u ocenu rada suda, činjenica da se posle skoro jedne decenije ponavlja suđenje optuženima, te da je tek ovih dana podignuta i optužnica policijskim generalima zbog povlačenja policije pred huliganima, dodatno kvari sliku Srbije i pred svetom i pred samom sobom.

Ujedno, ta sporost je najveće moguće ohrabrenje svima koji bi sutra ponovo palili ambasade.

Sa druge strane, činjenica je da policijski generali odluke o povlačenju i ostavljanju ambasada bez zaštite oko pola sata ne donose po svom nahođenju.

Takav nalog im je morao doći iz samoga vrha vlasti. Recimo, od premijera, njegovog ili kabineta ministra unutrašnjih poslova. Zato bi bilo logično odatle krenuti sa istragom o političkim nalogodavcima.

Ukoliko ne budu procesuirani i politički nalogodavci paljenja i kamenovanja ambasada , pre ili kasnije, ovakva sramota bi mogla da nam se ponovi.

Generalni sekretar
Lige sociajldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Događaji | Četvrtak, 17. 07. 2014. | Komentara: 0

Odbijeni amandmani LSV na Zakon o radu

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj Skupštini Olena Papuga, obrazlažući prvi od osam amandmana koje je podnela poslanička grupa Lige na novi zakon o radu, a od kojih Vlada nije prihvatila nijedan, je istakla da bi u ovom zakonskom dokumentu trebalo dopuniti član 20. Kako je navela, zakonom je predviđeno da je radno vreme vremenski period u kojem je zaposleni dužan, odnosno raspoloživ da obavlja poslove prema nalozima poslodavca.
Saopštenja | Četvrtak, 17. 07. 2014. | Komentara: 0

Nema mesta ekstremistima u Vojvodini

NOVI SAD, 17. jul - Nema mesta ekstremizmu i ekstremistima u Vojvodini. A izjava Ištvana Pastora, lidera SVM i reakcija Borka Ilića su upravo to. To nisu izjave desničara, nego desničarskih ekstremista.
Izjave | Četvrtak, 17. 07. 2014. | Komentara: 0

Probleme rešavati za govornicom

NOVI SAD – Skupština i skupštinska govornica je mesto gde treba da se rešavaju problemi i ukrštaju mišljenja, a ne ulica i Liga socijaldemokrata Vojvodine zato neće pozvati svoje članove da učestvuju u protestu sindikata, izjavio je juče zamenik predsednika LSV i poslanik u Skupštini Srbije Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook