Probleme rešavati za govornicom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 17. 07. 2014. | Komentara: 0

Probleme rešavati za govornicom

NOVI SAD – Skupština i skupštinska govornica je mesto gde treba da se rešavaju problemi i ukrštaju mišljenja, a ne ulica i Liga socijaldemokrata Vojvodine zato neće pozvati svoje članove da učestvuju u protestu sindikata, izjavio je juče zamenik predsednika LSV i poslanik u Skupštini Srbije Bojan Kostreš.

LSV

On je u izjavi za Tanjug ukazao da sindikati imaju puno pravo da se, u skladu sa svojim odlukama i na način kako oni procene da je to najbolje, bore za radnička prava i da se bore za zakon o radu kakvim ga oni smatraju da treba da bude.
– Kada je reč o političkim strankama, mislim da je skupština mesto gde treba da rešavamo ta pitanja i mislim da je skupštinska govornica mesto, gde treba da ukrštamo mišljenja i da se vode bilo kakve borbe. Jer, ako politički proces izmestimo iz skupština na ulice, to neće biti dobro ni za vlast, ni za opoziciju, ni za građane Srbije, ni za demokratiju Srbije, na kraju krajeva ni za reforme koje se vode – rekao je Kostreš. Dodao je da se može diskutovati o tome da li su reforme dobre ili loše, ali da to treba raditi za skupštinskom govornicom.
– Zato LSV, iako uvažava mogućnost i pravo sindikata, neće pozvati svoje članstvo da izađe na ulice. I mislimo da nije vreme i da nije uopšte momenat da se izlazi na ulice – rekao je on.
Kostreš je poodsetio da su ligaši u prethodnom režimu bili na ulicama, hapšeni i privođeni.
– Šta će se desiti ako mi izađemo zato što se ne slažemo sa aktuelnom vladom, ovde u Beogradu na ulice? Da li to znači da i u Novom Sadu treba da budu demonstracije? Da li onda znači da Srbija treba da bude zemlja demonstracija i da se, umesto u skupštinama i institucijama rešavaju problemi, ti problemi rešavaju na ulicama. Bojim se da bi nas to unazadilo i zbog toga Liga ima ovakav stav, kakav ima – istakao je Kostreš.

(BILSV, 17. 07. 2014)



Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook