Promeniti Ustav i definisati položaj Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 13. 02. 2014. | Komentara: 0

Promeniti Ustav i definisati položaj Vojvodine

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da na parlamentarne izbore izlazi na listi zbog koje se ne stidi. On je na sastanku članova Nove demokratske stranke u Novom Sadu objasnio da je LSV sa Borisom Tadićem i njegovom bivšom strankom, Demokratskom strankom, bila u koaliciji 16 godina, a onda je DS otišla sama od sebe.

LSV

Čanak je naveo da je ta koalicija prirodna i da će kroz nju LSV nastaviti da se zalaže za iste one stvari o kojima priča već 24 godine.

Ocenio je kao pozitivno to što je dojučerašnja opozicija, koja je bila najveća prepreka evropskim integracijama, sada postala sklona evropskom putu Srbije, što je pogodno za promenu Ustava Srbije, za koju će se Liga zalagati.

- Ići ćemo na promenu Ustava, a u okviru njega na mnogo tačnije, bolje i trajnije definisanje položaja Vojvodine - kazao je Čanak.

(BILSV, 13.02.2014)



Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook