Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Novi Sad, 11. mart 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

LSV

Ovakve pretnje su direktna posledica kampanje mržnje koja se kreira iz naprednjačke kuhinje. Već danima traje prava medijska hajka na sve one koji javno iskazuju svoje mišljenje, inače zagarantovano Ustavom i zakonima.

Zahtevamo od gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića da se prekine sa kampanjom protiv građana koji se protive izgradnji crkve na Limanu. Prvi čovek Novog Sada mora pokazati da je dostojan funkcije koju obavlja.

LSV – VOJVOĐANI očekuju i hitnu reakciju tužilaštva i policije i privođenju pravdi osoba koje su Ani Lalić pretile smrću.

Filozof Edmund Berk je još pre 250 godina napisao: „Da bi zlo trijumfovalo,
dovoljno je da dobri ljudi ne čine ništa“.

Maja Mrnuštik
predsednica Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad
Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook