Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Novi Sad, 11. mart 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

LSV

Ovakve pretnje su direktna posledica kampanje mržnje koja se kreira iz naprednjačke kuhinje. Već danima traje prava medijska hajka na sve one koji javno iskazuju svoje mišljenje, inače zagarantovano Ustavom i zakonima.

Zahtevamo od gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića da se prekine sa kampanjom protiv građana koji se protive izgradnji crkve na Limanu. Prvi čovek Novog Sada mora pokazati da je dostojan funkcije koju obavlja.

LSV – VOJVOĐANI očekuju i hitnu reakciju tužilaštva i policije i privođenju pravdi osoba koje su Ani Lalić pretile smrću.

Filozof Edmund Berk je još pre 250 godina napisao: „Da bi zlo trijumfovalo,
dovoljno je da dobri ljudi ne čine ništa“.

Maja Mrnuštik
predsednica Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Iz medija | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Rekonstrukcija vlade, pa razgovor o Vojvodini

NOVI SAD /BEOGRAD - Ne odustajemo od obeštećenja Vojvodini zbog prodaje NIS (Naftagasa) po nerealno niskoj ceni. Takođe, insistiramo da se Pokrajini vrati sva imovina koja joj je oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook