Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 08. 10. 2017. | Komentara: 0

Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

Novi Sad, 08. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da prvih 100 dana rada kabineta premijerke Ane Brnabić jasno  govore o nepreciznom kursu Vlade Republike Srbije.

 LSV

Još prilikom ekspozea mandatarke Brnabić, LSV je naglasila da ne vidi ništa dobro u centralističkom pristupu koji ona neguje. Nepominjanje Vojvodine u ekspozeu bio je znak da Vlada neće previše obraćati pažnju na njene interese.

Spoljnopolitička lutanja Vlade su nešto što veoma šteti našoj zemlji. Gaf premijerke Brnabić, sa nošenjem stenograma intervjua Blumbergu ambasadoru Ruske Federacije, samo je jedna slika čudne orijentacije njenog kabineta.

Proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji je veoma spor, tapka u mestu, a neusklađenost naše spoplje politike sa EU preti da nas povuče i korak unazad.

LSV ne podržava, niti će podržavati kabinet Ane Brnabić, ali pozivamo premijerku da pokaže mnogo veću posvećenost principima na kojima počiva moderno društvo.

Decentralizacija, vladavina prava i sloboda medija moraju biti u fokusu rada njenog kabineta.

Bez jasnijeg preziciranja pravca ka ulasku u Evropsku uniju, Srbija će i dalje biti taoc mitomanske politike, koja nas je uništila kao ozbiljnu državu.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Izjave | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Sledi teška godina za paore

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je danas da će 2015. godina za poljoprivrednike biti izuzetno teška, a kao jedan od glavnih razloga naveo je činjenicu da su odlukom republičke vlade smanjene subvencije u poljoprivredi. Kritikujući tu odluku vlade, Bogaroški je kazao da će oko 550.000 hektara zemljišta u Vojvodini ostati bez zakupa.
- Nadam se da će republička vlada uvideti grešku i da će je ispraviti sa rebalansom budžeta u 2015. godini - rekao je Bogaroški.
Odbori LSV | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Decentralizacija Zrenjanina još nije počela

ZRENJANIN: Prošlo je pola godine od junske sednice Skupštine grada Zrenjanina, na kojoj je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton predložio decentralizaciju Zrenjanina i formiranje gradskih opština. Marton je tom prilikom rekao da bi trebalo sastaviti radnu grupu koja bi do septembra razmotrila sve mogućnosti ali, iako su predstavnici lokalne vlasti podržali predlog o decentralizaciji, ni na izmaku godine nisu povučeni nikakvi konkretni potezi u tom pravcu, piše današnji Dnevnik. 
Izjave | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Skupština APV će kontrolisati izvršenja budžeta

NOVI SAD - Komentarišući sutrašnje zasedanje Skupštine Vojvodine i Predlog budžeta za 2015. godinu, potpredsednik vojvođanske skupštine iz Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev je istakao da će ovaj dokument biti detaljan, a da će od naredne godine Skupština biti ta koja će kontrolisati sva izvršenja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook