Radionice o LGBT pitanjima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Radionice o LGBT pitanjima

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pokrenuo je niz radionica koje se bave LGBT pitanjima, a kako navodi koordinatorka ovih radionica Emina Gojak, cilj je da se omladinci i omladinke bolje upoznaju sa LGBT pokretom u Srbiji, njegovim nastankom, aktivnostima i ciljevima, kako bi što bolje pokazali društvenu i političku odgovornost, zrelost i solidarnost u zastiti prava LGBT populacije.

Edukacija

Radionice vodi Adorjan Kuruc, iz Grupe za podršku mladim gej muškarcima “Izađi”, a na prvoj radionici omladince je upoznao sa osnovnim informacija u vezi sa LGBT populacijom, o terminologiji i samom pokretu u Srbiji. Takođe, dotakao se teme položaja LGBT populacije, zakona koji ga regulišu i kako to izgleda u stvarnom životu. Omladinke i omladinci će na narednoj radionici, 28. januara, imati priliku da slušaju o polu i rodu, identitetu i izražavanju, konstruktu binarnosti i hetero- normativima. Takođe, biće reči i o društveno uslovljenim normama i korišćenju pola i roda u jeziku.

(BILSV, 24. 01. 2012.)



Izjave | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Podrška evropskom putu Srbije

BEOGRAD – Srbija se danas nalazi na raskrsnici, a predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je simbol jedne opcije koja je Srbiju povukla na evropski put, zbog čega ćemo na predsedničkim izborima podržati njega, istakao je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Događaji | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV će tražiti akontacije za poljoprivrednike

ZMAJEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine će od ministra poljoprivrede tražiti da se, bez obzira na ishod pregovora između ratara i Ministarstva poljoprivrede, zemljoradnicima pod hitno obezbedi određena akontaciju kako bi se omogućilo da lakše proizvode, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš u Zmajevu.
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Stiže i drugi deo pomoći "Rusandi"

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, najavio je danas na konferenciji za novinare da će, zaslugom stručnog tima ovog Liginog Saveta, u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima stići drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook