LSV će tražiti akontacije za poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV će tražiti akontacije za poljoprivrednike

ZMAJEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine će od ministra poljoprivrede tražiti da se, bez obzira na ishod pregovora između ratara i Ministarstva poljoprivrede, zemljoradnicima pod hitno obezbedi određena akontaciju kako bi se omogućilo da lakše proizvode, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš u Zmajevu.

Bojan Kostres

On se tamo susreo sa poljoprivrednim proizvođačima koji su se okupili da se dogovore oko modaliteta nastavka protesta zamrznutog do 24. aprila. Kostreš je u razgovoru sa njima ocenio da isplata akontacija verovatno nije nešto što će zadovoljiti sve poljoprivrednike u Vojvodini, ali da je pošteno da im se unapred da određena akontacija i da im se na taj način omogući da lakše funkcionišu i obrađuju svoje njive.
– Ja sam svestan da, ukoliko ova mera bude usvojena, neće rešiti sve interese i probleme  poljoprivrednika. Ali se nadam da će im bar malo olakšati i da će dobijanjem akontacije unapred poljoprivrednici moći lakše da obrađuju svoju zemlju, a ne da moraju da čekaju kraj godine da bi dobili tu subvenciju – istakao je Kostreš. On je ocenio i da su subvencije male i nedovoljne i da agrarni budžet Srbiji nije ni blizu onoga u Hrvatskoj ili zemljama u okruženju, a pogotovo ne u Evropskoj uniji.
– Liga socijaldemokrata Vojvodine zbog toga smatra da Vojvodina mora da ima zakonodavnu vlast, da bi se u Vojvodini rešavalo o subvencijama poljoprivrednicima, a ne da te subvencije dolaze iz Beograda – naveo je Kostreš. On je istakao i da se mora postići dogovor između Ministarstva poljoprivrede i zemljoradnika, ali da taj dogovor ne može biti deo političkih sukoba niti predizborne kampanje.
Poljoprivrednik iz Zmajeva Svetozar Botić, ponovio je da zemljoradnici od Ministarstva poljoprivrede traže da se subvencije i dalje isplaćuju po hektaru, kao što je to bio slučaj ranijih godina, podsetivši da je protest samo zamrznut do 24. aprila. Kako je naveo, subvencije po kilogramu ne odgovaraju poljoprivrednicima iz više razloga, a jedan od njih je i strah od sušne godine, kada prinosi podbace.

(BILSV, 04. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook