Razvijati medije na jezicima manjina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

Razvijati medije na jezicima manjina

NOVI SAD - Medijska sfera u Srbiji prolazi kroz ekonomsku, etičku i profesionalnu krizu, a tu sudbinu dele i mediji na jezicima nacionalnih manjina, poručeno je danas sa otvaranja Druge regionalne konferencije o medijima na jezicima manjina, koja se održava u Novom Sadu.

LSV

Medijima na jezicima manjina trebalo bi omogućiti da se u javnom interesu razvijaju, oslobođeni od političkih uticaja i da, uz uredničku i finansijsku nezavisnost, prate globalne trendove, rečeno je na skupu.
Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić je poručio da se Vojvodini "duguje Zakon, koji će uvažiti sve njene specifičnosti", kao i da bi nacionalne zajednice trebalo da budu uključene u njegovo donošenje.
– Ono što mi vidimo kao problem je što je u zakonima, koji će doći, a koji su sugerisani iz Evropske unije (EU), predviđena privatizacija medija, ali mora se voditi računa šta je to konkretno i koje probleme donosi na terenu – ukazao je Grujić. Da li se time smanjuju manjinska prava, da li će neke manjinske zajednice biti uskraćene, upitao je on i ukazao na loše primere kada su prodajom pojedinih RTV stanica, "dva ili tri jezika- nestala".
– Treba biti strašno pažljiv prema Vojvodini, koja je specifična sredina – upozorio je Grujić.
 
(BILSV, 22. 11. 2013)



Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.
Iz medija | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook