Razvijati medije na jezicima manjina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

Razvijati medije na jezicima manjina

NOVI SAD - Medijska sfera u Srbiji prolazi kroz ekonomsku, etičku i profesionalnu krizu, a tu sudbinu dele i mediji na jezicima nacionalnih manjina, poručeno je danas sa otvaranja Druge regionalne konferencije o medijima na jezicima manjina, koja se održava u Novom Sadu.

LSV

Medijima na jezicima manjina trebalo bi omogućiti da se u javnom interesu razvijaju, oslobođeni od političkih uticaja i da, uz uredničku i finansijsku nezavisnost, prate globalne trendove, rečeno je na skupu.
Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić je poručio da se Vojvodini "duguje Zakon, koji će uvažiti sve njene specifičnosti", kao i da bi nacionalne zajednice trebalo da budu uključene u njegovo donošenje.
– Ono što mi vidimo kao problem je što je u zakonima, koji će doći, a koji su sugerisani iz Evropske unije (EU), predviđena privatizacija medija, ali mora se voditi računa šta je to konkretno i koje probleme donosi na terenu – ukazao je Grujić. Da li se time smanjuju manjinska prava, da li će neke manjinske zajednice biti uskraćene, upitao je on i ukazao na loše primere kada su prodajom pojedinih RTV stanica, "dva ili tri jezika- nestala".
– Treba biti strašno pažljiv prema Vojvodini, koja je specifična sredina – upozorio je Grujić.
 
(BILSV, 22. 11. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook