Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Skupštini Srbije je amandman Vlade Srbije, kojim se precizira da samo strani državljani pripadnici okupacionih snaga nemaju pravo na vraćanje imovine, neprihvatljiv za LSV jer stvara novu nepravdu i relativizuje antifašističku borbu.

Aleksandra Jerkov

Ona je rekla da ne treba opravdavati postupak kolektivne krivice, ali ni kolektivne amnestije.

- Slažemo se da su mnogi bili prisilno mobilisani, ali to se može dokazati na sudu - rekla je Jerkov i dodala da će LSV tražiti od vlade da povuče amandman.

- Sa okupacionim snagama nisu sarađivali samo strani državljani, nego i naši državljani i oni ne treba da budu oslobođeni odgovornosti za to - navela je Jerkova. Ona je rekla da ovaj amandman, posle toliko godina čekanja, zapravo ljude, kojima je pre sedam decenija oduzeta imovina, stavlja u isti red sa pripadnicima okupacionih snaga.

- Ovaj amandman čitav zakon čini lošim i nepravednim - navela je Jerkova.

(BILSV, 21.09.2011.)Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.
Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook