Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Novi Sad, 29. januar 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.

LSV

Celokupna delatnost Vulina u toku obavljanja ove veoma bitne funkcije za očuvanje bezbednosti države i njenih građana praćena je opasnim potezima koji su štetili interesima Srbije.

Nedavna odluka direktora Federalne bezbednosne službe Rusije Aleksandra Bortnikova da odlikuje Vulina zbog „izuzetnog profesionalizma i doprinosa saradnji srpske i ruske službe“ postavlja brojna pitanja pred domaću javnost.

Tražimo da skupštinski Anketni odbor istraži šta je Aleksandar Vulin radio da je zaslužio najviši orden ruske tajne policije. Koje interese Srbije je stavio u drugi plan, da bi radio u korist Ruske Federacije? Da li je njegova smena posledica tih aktivnosti?

Javnost mora dobiti odgovore na ova pitanja.

Srbija je nezavisna država i njene institucije moraju je štititi od neodgovornih poteza nosilaca funkcija vlasti.

I što je još bitnije, mi nismo rupa na tepihu Evrope, niti ruska gubernija, već nezavisna država, koja mora što pre postati članica Evropske unije.

Bojan Kostreš
predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook