Blaga kazna za vođe Obraza

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija.

Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.

Iako smatramo da je presuda blaga, dobra vest je da je država pokazala da će odlučno reagovati u ovakvim i sličnim situacijama u budućnosti.

Takođe, podsećamo da je Skupština AP Vojvodine još 2005. godine tražila zabranu ove organizacije. Da je to tada učinjeno, izbegli bi nasilje i razne incidente koji su se u međuvremenu desili.

LSV smatra i da bi država morala da pronađe i kazni političke inspiratore i nalogodavce događaja poput, napada na Paradu ponosa, paljenja ambasade SAD, i višestrukog rušenja Beograda proteklih godina. Jedino na taj način se ovaj problem može trajno rešiti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 24. 09. 2015. | Komentara: 0

Prevazići sve nesporazume i naći rešenje u dijalogu

Novi Sad, 24. septembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i Vladu Republike Hrvatske da učine zajedničke napore, prevaziđu sve nesporazume, sednu da razgovaraju i rešenje nađu na zajedničkom sastanku.
Saopštenja | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

O Nikolićevoj izjavi da se oglasi poverenica za ravnopravnost

Novi Sad, 18. septembar - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je današnjom  izjavom da je „ginekologija znanje o ženama, ako iko sme da se usudi da kaže da ga poseduje“ uspeo da uvredi svaku ženu u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 17. 09. 2015. | Komentara: 0

Građani i institucije da nastave da budu primer solidarnosti

Novi Sad, 17. septembar - Republika Srbija zaslužuje jasan odgovor na pitanje da li će i kada EU omogućiti trajno, održivo rešenje za putovanje izbeglica. Rešenje sigurno nije da ostanu ispred zida, niti rešenje mogu biti sukobi i bacanje suzavca na decu na granicama EU.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook