Bojan Kostreš novi predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Bojan Kostreš novi predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad, 19. novembar 2022 - Delegati XIII Izbornog kongresa Lige socijaldemokrata Vojvodine izabrali su danas Bojana Kostreša za novog predsednika stranke.

LSV

Nakon 32 godine pod vođstvom Nenada Čanka, LSV je ušla u talas promena koji najvaljuje novim rukovodstvom, novim političkim iskoracima i neodstupanjem od izvornog programa partije u kojem se insistira na: demokratskim vrednostima, multikulturalnosti i toleranciji, decentralizaciji, organizovanom razvoju i autonomnom statusu Vojvodine, zaštiti Vojvodine od neutemeljene eksploatacije njenih resursa, antifašizmu i proevropskom pravcu.

Nenad Čanak, dosadašnji predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, nije se kandidovao na izborima za novog predsednika. Na Kongresu je rečeno da on ostaje u stranci i da će nastaviti da radi u oblastima političkog delovanja LSV u kojima se proceni da može dati najveći doprinos.

Na Kongresu koji je održan u Novom Sadu izabrani su i novi članovi Glavnog odbora i Predsedništva, Statutarne komisije i Nadzornog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 1

Važno je utvrditi gde je diplomirao kandidat za predsednika Srbije

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je večeras da treba hitno razrešiti da li je i na kojem fakultetu je diplomirao kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Republike Srbije Tomislav Nikolić.
Saopštenja | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Gde je diplomirao Tomislav Nikolić?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podnela je danas zahtev na jednom od privatnih novosadskih fakulteta da joj se odobri uvid u kompletan studentski dosije Tomislava Nikolića, koji je, prema zvaničnim podacima iz njegove biografije objavljenim na sajtu SNS, na tom fakultetu diplomirao.
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 04. 2012. | Komentara: 0

Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

Novi Sad, 23. aprila – LSV će nakon izbora, od nove Vlade Republike Srbije tražiti da se zakonom reguliše oblast poljoprivredne proizvodnje i subvencija, kako bi se zemljoradnicima omogućilo da ubuduće lakše planiraju svoju proizvodnju, istakao je danas u razgovoru sa poljoprivrednicima u novosadskom naselju Klisa zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook