Bojan Kostreš: Vojvođani na pokrajinske izbore izlaze samostalno jer glas Vojvodine mora da se čuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 08. 11. 2023. | Komentara: 0

Bojan Kostreš: Vojvođani na pokrajinske izbore izlaze samostalno jer glas Vojvodine mora da se čuje

Predsednik Vojvođana LSV istakao je da će se boriti za decentralizaciju, jaku poljoprivredu i očuvanje vojvođanskog načina života, te pozvao sve Vojvođane na izlazak na izbore 17. decembra

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš najavio je samostalan izlazak Vojvođana na predstojeće izbore za republički i pokrajinski parlament. Kao glavni razlog tome istakao je da će na predstojećim izborima sve druge stranke biti usmerene na Beograd i republiku, te da postoji ozbiljna pretnja da Vojvodina ponovo padne u drugi plan, a Vojvođani budu zanemarivani i u naredne četiri godine.

LSV

Kostreš je najavio i smernice novog programa kojim će se boriti za bolji životni standard Vojvođana, jačanje poljoprivrede i očuvanje multikulturalnosti i vojvođanskog načina života. Kao okosnicu novog programa Vojvođana na predstojećim izborima istakao je borbu za fiskalnu decentralizaciju Vojvodine, koja će da bude temelj za dalji razvoj Vojvodine i obezbeđivanje uslova za najavljeni napredak.

- Vojvodina se danas nalazi na prekretnici. Centralna vlast u Beogradu već godinama vraća samo mrvice od onog što Vojvođani uplaćuju u budžet Srbije. Zato zaostajemo, poljoprivreda stagnira, plate su male, a naši mladi odlaze. To se mora promeniti - zaključio je Bojan Kostreš i dodao kako ignorisanje i guranje Vojvodine u drugi plan više ne može da prođe.

U obraćanju putem YouTube videa, predsednik Vojvođana LSV osudio je kriminalni i korumpirani državni sistem i izolaciju koju nameće režim, a samostalnu kandidaturu Vojvođana obrazložio je potrebom da i Vojvodina bude tema na predstojećim izborima.

- Kvalitet života Vojvođana ne može se popraviti ako se glas Vojvodine ne čuje. Jedino samostalnim izlaskom možemo biti sigurni da će se čuti za Vojvodinu i da će interesi Vojvođana biti visoko na dnevnom redu - istakao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš.

Podsećamo, Bojan Kostreš postao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u decembru 2022. godine, kada je na tom mestu zamenio osnivača i dugogodišnjeg lidera stranke Nenada Čanka, koji je i dalje član stranke.

Video obraćanja možete da pogledate na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=Ybmx6hcoi8I
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook