Borba protiv korupcije da obuhvati i prodaju testova!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 18. 06. 2013. | Komentara: 0

Borba protiv korupcije da obuhvati i prodaju testova!

NOVI SAD, 18.jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu istragu o okolnostima pod kojima su „procureli“ testovi iz matematike i procesuiranje odgovornih za to.

LSV

Pored toga, u medijima je objavljeno i da su se juče na ulici za nekoliko hiljada dinara prodavala i kupovala i rešenja iz testa maternjeg jezika.

Kako je moguće da policija čuva testove i ministar izvlači kombinaciju, a upravo ti testovi se prodaju na ulici?

I mali maturanti i njihovi roditelji zaslužuju da se, kao u svim drugim korupcionaškim aferama koje se iz dana u dan otvaraju u Srbiji, saznaju imena i prezimena ljudi koji su odgovorni za ovaj skandal. Bez obzira nanjihovu stranačku pripadnost!

Neko mora da odgovara, ne samo za tu bruku, nego i za stres koji su preživela sva ona deca koja su se danas vratila kući i koja sutra ponovo idu na test, a pošteno su učila.

Ujedno, to će biti pitanje koje ću danas pokrenuti i na sednici Odbora za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj.

Ukoliko borba protiv korupcije sada ne zakuca i na vrata Ministarstva prosvete, biće poslata jasna poruka da je ta borba selektivna i usmerena isključivo protiv opozicije.

Olena Papuga,
poslanica LSV u
Narodnoj skupštini Republike Srbije
i članica Odbora za nauku,
prosvetu i tehnološki razvoj



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook