Borba za decentralizaciju ne sme biti samo deklarativna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 02. 2018. | Komentara: 0

Borba za decentralizaciju ne sme biti samo deklarativna

Novi Sad, 04. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predstavnike Socijalističke partije Srbije u svim organima vlasti da se javno i snažno založe za decentralizaciju cele države Srbije. Poslednjih dana, u jeku borbe za glasove Beograđana, funkcioneri SPS-a pozvali su na decentralizaciju grada Beograda.

LSV

LSV pozdravlja svako zalaganje za kvalitetnie uređenje političkog sistema Srbije. Nažalost, bojimo se da je u slučaju socijalista sve samo u domenu političkog marketinga.

SPS je još devedesetih godina udario temelje strogoj centralizaciji Republike Srbije. Lokalne samouprave su u vreme Slobodana Miloševića izgubile imovinu i suštinsku samoupravu koju su imale za vreme Socijalističke federativne Republike Jugoslavije. Danas je jedan od čelnika SPS ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i nije primećen niti jedan jedini pomak u pravcu povećanja ingerencija gradova i opština.

Veoma su aktuelne i rasprave o izmenama Ustava Srbije, ali ni po ovom pitanju socijalisti nisu iznosili svoj stav. Nije li to bila prilika da zatraže decentralizacijju, kako cele Srbije, tako i grada Beograda?

Centralizacija guši Srbiju. SPS to do sada, nažalost, nije shvatio.

 Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook