Boško Obradović želi srednjevekovni mrak u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 21. 05. 2021. | Komentara: 0

Boško Obradović želi srednjevekovni mrak u Srbiji

Novi Sad, 21. maj 2021 - Poslednji istupi lidera pokreta Dveri Boška Obradovića protiv usvajanja Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o zabrani diskriminacije, ali i njegovo dvadesetogodišnje desničarsko paradiranje jasan su pokazatelj da Obradović želi Srbiju u kojoj vlada mrak srednjeg veka.

LSV

Republika Srbija je po Ustavu sekularna država, te je Obradovićevo  pozivanje na hrišćanske vrednosti čista prevara. Njegova teza o „antiporodičnom“ karakteru zakona je krajnje neutemeljena, s obzirom da se nijedan od ovih zakona ne odnosi na porodično pravo. Samim tim, Obradović svesno pokušava da dovede javnost u zabludu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najveća opasnost za Srbiju ideja antimodernizma i nazadnjaštva koju propagiraju ekstremni politički krugovi u našem društvu.

Obradovićeva vizija Srbije je srednjevekovno blato u kojem se guši sve što želi da modernizuje Srbiju i približi je razvijenom i demokratskom svetu.

Brana politici mraka mora biti jasan odgovor cele javnosti. Niko ne sme da ćuti na pojave desničarskog ekstremizma!

Srbiji je mesto među demokratskim i slobodnim državama u kojima ne vladaju pravila inkvizicije i lova na veštice.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook