Posle dva Pajtićeva mandata Vojvodina nedovoljno razvijena

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Posle dva Pajtićeva mandata Vojvodina nedovoljno razvijena

NOVI SAD, 10. januar – Liga socijaldemokrata Vojvodine je zadovoljna saradnjom sa Demokratskom strankom, naročito u oblastima završetka saradnje sa Haškim tribunalom, postizanja vizne liberalizacije i donošenja evropskih zakona, dakle, ciljeva oko kojih je i okupljena Vlada Republike Srbije.

Aleksandra Jerkov

Sa druge strane, nismo spremni da ćutimo pred nesposobnošću svih onih koji ne rade u interesu građanki i građana Srbije i Vojvodine, bez obzira na to koliko nam oni dragi bili, ili bili naši koalicioni partneri.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato postavlja pitanje: kako je moguće da posle dva mandata Pajtić Dr Bojana na čelu pokrajinske Vlade, Vojvodina postane nedovoljno razvijeni region Republike Srbije? Kako je moguće da se Vojvodina zadužuje, a sa druge strane Pajtić Dr Bojan ništa ne čini da podrži LSV u borbi da u Vojvodinu stignu milijarde  dinara koje Srbija duguje Vojvodini?

Takođe, nije nam jasno, kako je moguće da se odustajanje od Platforme Izvršnog veća o položaju Vojvodine u novom Ustavu i sopstvenog potpisa na tom dokumentu, proglašava pobedom? Kako je moguće da se sakrivanjem iza sedam posto budžeta pokušava izbeći odgovor na pitanje zašto se preko noći odustalo od zakonodavne, izvršne, delimične sudske vlasti, imovine i izvornih prihoda garantovanih Ustavom?

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne spori da je u Vojvodini urađeno (kako se navodi u saopštenju) 1300 kapitalnih objekata te nekoliko spomen ploča, ali nam nije jasno zašto se to koristi kao izgovor za zadovoljavanje mrvicama kolača koji su, bez otpora Vlade Vojvodine, odneti u Beograd.

Još puno stvari ostaju nejasne i zbog toga što nismo spremni da one ostanu nerazjašnjene, poštovani gospodine Elezoviću, pozivam Vas da suočimo argumente na televizijskom duelu u vreme i na mestu na kojem Vi to odlučite.S dubokim poštovanjem,

mr Aleksandra Jerkov
portparolka
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje, a da vlasti prestanu sa koketiranjem sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook