Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Budućnost Srbije u Evropskoj uniji

NOVI SAD, 21. januar - Današnji početak pregovora sa Evropskom unijom je jasna potvrda da Srbija ide dobrim putem i da je njena budućnost jasno usmerena ka evropskim integracijama.

LSV

Uz sve kritike koje imamo na račun ove vlade i uprkos činjenici da zasluga za današnji uspeh nije samo na njoj nego i na prethodnoj, nesporno je da je ovom važnom trenutku doprineo početak rešavanja problema nagomilanih pod tepih još devedesetih godina prošlog veka.

Na ovaj način, EU je pokazala da ceni odluku Srbije da se menja i konačno radi na rešavanju pitanja Kosova i Metohije, borbi protiv kriminala i korupcije i suočavanju sa prošlošću.

Takođe, uvereni smo da će Republika Srbija u predstojećim pregovorima u svojim pregovaračkim timovima imati predstavnike AP Vojvodine, kao što je bilo najavljivano, a naročito kada na red dođu oblasti koje se odnose na neke od nadležnosti ili su na drugi način važne za AP Vojvodinu poput poljoprivrede, odnosa prema nacionalnim zajednicama, regionalnog razvoja i slično.

Iskustvo i znanje koje imaju pokrajinski eksperti će u tim segmentima biti sigurno od neprocenjivog značaja za proces evrointegracija i ubrzati evropski put Srbije.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 29. 11. 2015. | Komentara: 0

Dokazano da je LSV najdosledniji borac protiv fašizma

Danas je svaki član Lige socijaldemokrata Vojvodine ponosan.

Na ulicama Novog Sada, glavnog grada Vojvodine definitivno je pokazano i dokazano da je LSV najdosledniji i najprincipijelniji borac protiv fašizma, neonacizma i svih ekstremizama i mržnji u Novom Sadu i Vojvodini. 
Saopštenja | Subota, 28. 11. 2015. | Komentara: 0

Da li opet građani treba da zaustave fašiste umesto policije?

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva jasan odgovor od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na pitanje po kojem osnovu je dozvoljen današnji skup u samom centru Novog Sada koji je organizovao pokret „Obraz“.
Saopštenja | Sreda, 25. 11. 2015. | Komentara: 0

Vreme je za definisanje položaja Vojvodine u Srbiji

Novi Sad, 25. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da baš na današnji dan, kada je Vojvodina voljom slovenskog dela stanovništva odlučila da se prisajedini Kraljevini Srbiji pre 97 godina, upozori da je vreme za definisanje položaja Vojvodine u Srbiji, jer će samo na taj način biti garantovana stabilnost našeg društva i zaustavljanje pogubnog centralizma koji je devastirao Vojvodinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook