Da li opet građani treba da zaustave fašiste umesto policije?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 28. 11. 2015. | Komentara: 0

Da li opet građani treba da zaustave fašiste umesto policije?

Novi Sad, 28. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva jasan odgovor od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na pitanje po kojem osnovu je dozvoljen današnji skup u samom centru Novog Sada koji je organizovao pokret „Obraz“.

LSV
 
Ne postoji nijedan razlog niti opravdanje da se u centru Novog Sada dozvoli okupljanje „Obraza“ čiji je rad Ustavni sud Srbije zabranio pre tri i po godine zbog izazivanja nacionalne i verske mržnje, niti organizacije „Naši“ koja je svojim radom i učinkom u oblasti izazivanja mržnje i nasilja, takođe, odavno zavrednila da budu zabranjena.
 
Zašto pripadnici „Obraza“ danas nisu uhapšeni kada su se okupili?
 
Zašto ovaj skup nije zabranjen kao 10. oktobra?
 
Zašto se ne primenjuje Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih i fašističkih simbola i obeležja?
 
Dokle će veličanje Vladimira Putina, predsednika tuđe države, štititi fašiste od zakona?
Kada će te organizacije da budu tretirane kao izdajničke, s obzirom na jasno favorizovanje rukovodstva tuđe države, Ruske Federacije, u odnosu na rođenu zemlju? 
 
Krajnje je vreme da se konačno progovori o bolećivosti države prema tolerantnom odnosu prema fašistima i huliganima, kojem su Novi Sad i Vojvodina naročito interesantni otkada su ih građani na ulici zaustavili pre osam godina. Ili ce to građani ponovo uraditi umesto nadležnih državnih organa čiji rad plaćaju od svog poreza.
 
Pustiti fašiste na ulicu u ime demokratije je isto kao pustiti pacove u dečju sobu u ime ekologije.
 
Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook