Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Novi Sad, 30. april 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. Poslednji Vulinov poziv na obračun sa Gruhonjićem nije samo kršenje svih dobrih običaja ponašanja u jednom društvu, nego i direktan poziv na ubistva političkih protivnika i kritičkih pojedinaca.

LSV

Poručujemo Vulinu da zločinačke metode obračuna, koje u svojoj zemlji koristi njegov stvarni šef Putin, ne mogu i nikada neće zaživeti u Srbiji. Zbog toga pozivamo tužilaštvo da reaguje i procesuira Vulina zbog širenja rasne, verske i nacionalne mržnje kao i kršenja antidiskriminacionih zakona. Samo nas pravna država, u Srbiji ozbiljno urušena, može spasiti od toga da svako uzima pravdu u svoje ruke i obračunava se sa protagonistima drugačijeg mišljenja.

Zbog toga, predsedniče Vučiću, privežite svoje šovinističke propagandiste i ekstremiste, jer delovanje jurišnika ovog režima, koji pozivaju na linč političkih protivnika i slobodnomislećih pojedinaca i kritičkih intelektualaca, nije put kojim Srbija treba da ide.


Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Delegacija LSV - VOJVOĐANI na komemoraciji u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI boravila je danas u Bosni i Hercegovini na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.
Saopštenja | Sreda, 10. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Stajemo u zaštitu Nenada Kulačina

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI osuđuje pretnje koje su upućene novinaru i kolumnisti Nenadu Kulačinu.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook