Vesić obnavlja stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 05. 2024. | Komentara: 0

Vesić obnavlja stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

Novi Sad, 14. maj 2024 - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pravi medijsku senzaciju od obnove nekoliko železničkih stanica u Vojvodini.

LSV

U toku Vesićevog mandata, na teritoriji Vojvodine iščupano je 420 kilometara železničkih pruga, koje su prodate kao otpadni materijal.

Obnova železničkih stanica u Zrenjaninu, Kovačici, Melencima ili Svetozaru Miletiću podseća na Vučićeve priče o uvođenju letećih vozila u saobraćaj u Beogradu.

Kroz Kovačicu već godinama nije prošao niti jedan putnički voz, a u Zrenjanin stiže samo onaj iz Subotice. Kikinda i Beograd već dugo nisu povezani linijom.

Krečenje praznih zgrada služi samo za Vesićev marketing, a vozova i dalje neće biti.

LSV – VOJVOĐANI su ministra Vesića pozvali još pre 16 meseci da vozom poseti neko od mesta u Banatu. Zovemo ga i danas da teretnim vozom, kad već putničkog nema, dođe do Zrenjanina i lično se divi farbanju i krečenju železničke stanice.

Nema kraja bahatosti i nestručnosti ove vlasti!


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook