Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Novi Sad, 30. april 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. Poslednji Vulinov poziv na obračun sa Gruhonjićem nije samo kršenje svih dobrih običaja ponašanja u jednom društvu, nego i direktan poziv na ubistva političkih protivnika i kritičkih pojedinaca.

LSV

Poručujemo Vulinu da zločinačke metode obračuna, koje u svojoj zemlji koristi njegov stvarni šef Putin, ne mogu i nikada neće zaživeti u Srbiji. Zbog toga pozivamo tužilaštvo da reaguje i procesuira Vulina zbog širenja rasne, verske i nacionalne mržnje kao i kršenja antidiskriminacionih zakona. Samo nas pravna država, u Srbiji ozbiljno urušena, može spasiti od toga da svako uzima pravdu u svoje ruke i obračunava se sa protagonistima drugačijeg mišljenja.

Zbog toga, predsedniče Vučiću, privežite svoje šovinističke propagandiste i ekstremiste, jer delovanje jurišnika ovog režima, koji pozivaju na linč političkih protivnika i slobodnomislećih pojedinaca i kritičkih intelektualaca, nije put kojim Srbija treba da ide.


Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook