Čanak pozvao ambasadore da zaustave politički progon u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 01. 08. 2012. | Komentara: 1

Čanak pozvao ambasadore da zaustave politički progon u Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas ambasadore više zemalja da pomognu da se jednom zauvek zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa.

Canak

„Verujem da ste iz medija saznali o pritiscima koje ovih dana sprovodi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, naročito u gradovima u AP Vojvodini.

Posebno bih u tom kontekstu izdvojio Zrenjanin, gde je u pritisak na našeg potpredsednika stranke i poslanika u Skupštini AP Vojvodine Aleksandra Martona, a samim tim i na Ligu socijaldemokrata Vojvodine i naše birače, uključena i policija.

Uprkos promeni u retorici, sasvim je jasno da su metode koje koriste sada vladajuće stranke na čelu sa SNS poznate iz devedesetih godina.

Dešavanja poput ovih u Zrenjaninu i Novom Sadu, govore da se vraćamo u period progona političkih protivnika zloupotrebom državnih institucija.

Pozivam Vas da svojim autoritetom doprinesete da se ta praksa jednom zauvek prekine", navodi se u pismu Nenada Čanka.

Pismo je upućeno na 45 adresa ambasada među kojima su i ambasade zemalja suseda ali i: Savezne Republike Nemačke, Republike Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Republike Francuske, Ruske Federacije, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske Konfederacije, Japana, Narodne Republike Kine i Kraljevine Norveške.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook