Čanak pozvao ambasadore da zaustave politički progon u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 01. 08. 2012. | Komentara: 1

Čanak pozvao ambasadore da zaustave politički progon u Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas ambasadore više zemalja da pomognu da se jednom zauvek zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa.

Canak

„Verujem da ste iz medija saznali o pritiscima koje ovih dana sprovodi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, naročito u gradovima u AP Vojvodini.

Posebno bih u tom kontekstu izdvojio Zrenjanin, gde je u pritisak na našeg potpredsednika stranke i poslanika u Skupštini AP Vojvodine Aleksandra Martona, a samim tim i na Ligu socijaldemokrata Vojvodine i naše birače, uključena i policija.

Uprkos promeni u retorici, sasvim je jasno da su metode koje koriste sada vladajuće stranke na čelu sa SNS poznate iz devedesetih godina.

Dešavanja poput ovih u Zrenjaninu i Novom Sadu, govore da se vraćamo u period progona političkih protivnika zloupotrebom državnih institucija.

Pozivam Vas da svojim autoritetom doprinesete da se ta praksa jednom zauvek prekine", navodi se u pismu Nenada Čanka.

Pismo je upućeno na 45 adresa ambasada među kojima su i ambasade zemalja suseda ali i: Savezne Republike Nemačke, Republike Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Republike Francuske, Ruske Federacije, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske Konfederacije, Japana, Narodne Republike Kine i Kraljevine Norveške.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook