Čanak se sastao sa evropskim poslanikom Toninom Piculom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 01. 08. 2021. | Komentara: 0

Čanak se sastao sa evropskim poslanikom Toninom Piculom

Novi Sad, 01. avgust 2021 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se juče u Rovinju sa poslanikom Evropskog parlamenta Toninom Piculom.

LSV

Tom prilikom bilo je reči o evropskoj perspektivi Srbije i Zapadnog Balkana, kao i o važnosti što čvršće saradnje među državama i građanima u regionu. 

Čanak je evropskog poslanika upoznao i predlogom Vojvođanskog fronta za izmenu Zakona o izboru narodnih poslanika i organizaciju na pet izbornih jedinica.

- Ne postoji država u Evropi u kojoj, kao u Srbiji, celokupna teritorija predstavlja jednu izbornu jedinicu - ukazao je Čanak. 

U razgovoru sa evropskim poslanikom, predsednik LSV se osvrnuo i na stanje u opoziciji, ali i stanje u medijima u Srbiji i važnost očuvanja njihove nezavisnosti u radu.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.
Saopštenja | Subota, 12. 03. 2011. | Komentara: 0

Usvojeni amandmani LSV o vraćanju imovine i lustraciji

NOVI SAD - Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije usvojili su juče, prilikom glasanja o Zakonu o ministarstvima, dva amandmana koje je podnela Liga socijaldemokrata Vojvodine, pise Dnevnik.
Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook