Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

Povodom nesreće, u kojoj su tri osobe povređene kada se zapalila NIS-ova platforma za vađenje nafte u Bradarcu kod Požarevca, Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da nije isključeno da se ovako nešto može dogoditi i u Turiji, Elemiru ili  Mokrinu.
Saopštenja | Petak, 21. 09. 2018. | Komentara: 0

Penzije se uređuju zakonom, a ne samovoljom Vlade

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava predstvanike Skupštine i Vlade Srbije da je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju suprotan Ustavu koji kaže da se “Penzijsko osiguranje uređuje se zakonom", što znači uz jasne kriterijume koji ne zavise od volje izvršne vlasti.
Saopštenja | Utorak, 18. 09. 2018. | Komentara: 0

Pitanja za sastanak dve vlade: građani zaslužuju odgovore!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Pokrajinsku vladu da sutrašnji sastanak sa republičkom vladom iskoristi kako bi dobila barem nekoliko od mnogih odgovora važnih najpre za građane i građanke Vojvodine, ali i čitave Republike Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook