Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Utorak, 10. 07. 2018. | Komentara: 0

Ministarka narušava pravo žena na odluku o rađanju

Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografska pitanja i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović još jednom je pokazala svoju bezobzirnost i indirektno najavila nove restriktivne mere po pitanju abortusa u našoj zemlji. Ako se prisetimo njenih najava o osnivanju Saveta za borbu protiv abortusa, najnovije izjave o kontroli abortusa svakako se ne mogu tumačiti kao bezazlene.
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 07. 2018. | Komentara: 0

Ministar Trivan da dođe u Kikindu i saopšti istinu o deponiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, na čelu sa Goranom Trivanom da javnosti, a pre svega građanima i građankama Kikinde jasno predoči sve pojedinosti u vezi sa radom i privođenjem čelnih ljudi FCC „Eko“ osumnjičenih da su omogućili protivzakonito skladištenje opasnih materija u sklopu regionalne deponije na teritoriji Kikinde.
Saopštenja | Nedelja, 08. 07. 2018. | Komentara: 0

Velika važnost izbora za Savete nacionalnih manjina/zajednica

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će izbori za Savete nacionalnih manjina/zajednica ove godine biti mnogo bolje organizovani, te da će nadležni organi učiniti sve da što veći broj pripadnika nacionalnih manjina/zajednica učestvuje u izbornom procesu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook