Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Utorak, 05. 06. 2018. | Komentara: 0

Nema razloga za slavlje povodom Dana zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine, 5.jun, Republika Srbija dočekuje kao zemlja koja nema puno razloga za slavlje. Najpre tokom pola godine pronađeno je manje od dve hiljade tona opasnog otpada, iako je po procenama samog ministra širom zemlje sakriveno oko 100 hiljada tona.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 06. 2018. | Komentara: 0

Vlada da kaže kada će da pojeftini gorivo

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa zavetom ćutanja i saopšti javnosti kako je moguće da građani ove zemlje plaćaju jednu od najvećih cena goriva u Evropi u odnosu na prosečnu platu. Kada će i koliko će gorivo da pojeftini?

Saopštenja | Nedelja, 03. 06. 2018. | Komentara: 0

Zaštititi naftna polja u Vojvodini i podići rudnu rentu

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje Aleksandru Antiću, ministru rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije, koje su aktivnosti pokrenute u prethodnom periodu u cilju odgovornijeg poslovanja Naftne industrije Srbije, odnosno ruskog preduzeća ''Gaspromnjeft'' koje je većinski vlasnik nekadašnjeg naftnog gigante Autonomne pokrajine Vojvodine?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook