Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 01. 2018. | Komentara: 0

Država da obrati pažnju na delovanje "Srbske časti"

Novi Sad, 21. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim državnim organima, pre svega Ministarstvu unutrašnjih poslova i Tužilaštvu, šta će preduzeti po pitanju delovanja organizacija "Srbska čast"?

LSV

Predhodnih dana mediji su izvestili o paravojnim aktivnostima ove organizacije u bosansko-hercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Slične informacije izneo je i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

"Srbska čast'' formirana je u Republici Srbiji, te njeno delovanje podleže zakonima ove države.

Pripadnici ''Srbske časti'' letos su u Nišu, uz uvrede, pretnje i bacanje kamenica, prekinuli projekciju filma ''Albanke naše sestre''.

LSV posebno naglašava veze ove organizacije sa političkim krugovima iz Ruske federacije. Mir na Balkanu je na staklenim nogama, i svako delovanja ekstremnih nacionalsitičkih grupa, sa bilo koje strane dolazilo, može dovesti do pogoršanja situacije i nove eskalacije sukoba.

Republika Srbije ima svoj Ustav i svoje zakone. Tražimo da se oni poštuju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 30. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Da li je kabinet Ane Brnabić zatražio uklanjanje biste Mikloša Hortija?

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li je njen kabinet preduzeo bilo kakve korake u cilju uklanjanja biste ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je krajem avgusta postavljena u zgradi mađarskog parlamenta u Budimpešti
Saopštenja | Petak, 28. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Utvrditi ko je kriv sa skandal za vakcinama i strogo kazniti odgovorne

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od novimenovane ministarke zdravlja u Vladi Republike Srbije Danice Grujičić da što pre iznese sve detalje vezane za skandal prilikom kojeg je u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu, 600 beba umesto BCG vakcine, primilo fiziološki rastvor.
Saopštenja | Četvrtak, 27. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV ne daje novom kabinetu Ane Brnabić sto dana, jer je ovo preslikana stara vlada

Liga socijaldemokrata Vojvodine, a sigurni smo i većina Vojvođana, neće dati novoizabranom kabinetu Ani Brnabić nikakvih sto dana roka u kojem njen tim treba da pokaže koliko je sposoban.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook