Dve decenije početka egzodusa iz Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Dve decenije početka egzodusa iz Vojvodine

NOVI SAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je podsetio da se 6. maja navršava 20 godina od mitinga Srpske radikalne stranke u mestu Hrtkovci, gde su Šešeljevci pročitali spisak od 18 porodica koje se moraju iseliti iz tog mesta.

Nenad Canak

On je ukazao da to nisu bili samo građani hrvatske nacionalnosti, već da se kao treća na listi našla i porodica tadašnjeg predsednika Srpskog pokreta obnove za mesto Hrtkovci, Alekse Ejića.

– Taj događaj je ostao kao najmračnija mrlja devedesetih godina na teritoriji Vojvodine,  jer je označila progon više desetina hiljada ljudi iz Vojvodine i jedan strašni egzodus o kome se danas malo govori i malo zna – istakao je Čanak.

– Ono što najviše čudi, to je da su oni koji su bukvalno u tome učestvovali, koji su bili Šešeljeva i desna i leva ruka, poput Tomislava Nikolića i sličnih, koji su manjinama u Vojvodini nudili, po jedan sendvič Mađarima, a po dva Slovacima, ili već kako su oni to smislili, pa da ih potrpaju u stočne vagone i isele iz Srbije, sada najedanput postali nekakva prihvatljiva opcija za pojedine stranke nacionalnih zajednica. To zaista ne mogu da razumem – zaključio je Nenad Čanak.


(BILSV, 03. 05. 2012.)



Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV traži Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje

NOVI SAD - Predsednica Kluba penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica Predsedništva LSV Nada Lazić istakla je da je poseban problem naših najstarijih sugrađana nemogućnost adekvatnog i pravovremenog lečenja. Prema njenim rečima, zbog rasporeda medicinskih ustanova po Vojvodini i usluga koje se u njima pružaju, mnogi su prinuđeni da za odlazak kod specijaliste, pa i kod lekara opšte prakse odlaze u druga mesta.
Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

Sramno je što su poljoprivredne penzije niže od socijalne pomoći

ZMAJEVO - U Srbiji ima 200.000 poljoprivrednih penzionera, od kojih čak 155.000 prima zemljoradničku penziju od 10.500 dinara, a samo u januaru ove godine čak 30.400 ih je koji su primili manje od 10.400 dinara za mesec dana, upozorio je juče na tribini Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zmajevu koordinator Lige paora Vojvodine za Južnobački okrug Svetozar Botić. Upitao je i da li je moguće da je socijalna pomoć veća od jedne zemljoradničke penzije, kad se zna da radni vek poljoprivrednika traje 70, 80 godina.
Saopštenja | Subota, 09. 04. 2016. | Komentara: 0

Borićemo se dok Vojvodina ponovo ne bude najrazvijenija

NOVI SAD - Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Pančeva Marinika Tepić naglasila je da su se ligašice i ligaši 26 godina borili za Vojvodinu i da će to činiti i u narednom periodu sve dok Vojvodina ponovo ne bude najrazvijenija pokrajina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook