EFA čestitala LSV 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

Novi Sad, 16. jul 2018 - European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan.

U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.

LSV

„Od početka svoga delovanja, LSV se zalagala za demokratiju, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, te antifašizam“, navedeno je, između ostalog, u čestitki.

EFA je naglasila borbu LSV za decentralizaciju Srbije i ravnopravnost Vojvodine u okviru države.

Kao što je poznato, European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) je evropska politička koalicija koja se dominantno zalaže za politiku regionalizacije evropskih država.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 22. 12. 2021. | Komentara: 0

Vulinovi slagali da im je odbor LSV iz Novog Bečeja prešao u Pokret socijalista

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Novog Bečeja je izuzetno zabrinut za funkcionisanje policije u državi, s obzirom na to da ministar Aleksandar Vulin ne zna razliku između Bečeja i Novog Bečeja.
Saopštenja | Četvrtak, 16. 12. 2021. | Komentara: 0

Odgovor predsednika LSV Nenada Čanka Irineju Buloviću

Dana 12. decembra 2021. godine u Večernjim novostima, na strani 10. i 11, u rubrici Aktuelno, pod naslovom „Čanak, fenomen krštenog nekrsta“, objavljen je autorski tekst Irineja Bulovića, episkopa bačkog. Isti tekst je najavljen i na naslovnoj strani u gornjem levom uglu. U nastavku je tekst odgovora Nenada Čanka episkopu bačkom, koji je dostavljen Večernjim novostima, a koji do ovog trenutka nije objavljen.
Saopštenja | Sreda, 15. 12. 2021. | Komentara: 0

Isporučiti Šešeljeve saradnike sudu u Hagu

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da što pre postupe u skladu sa preuzetim međunarodnim obavezama i isporuče Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu funkcionere Srpske radikalne stranke Vjericu Radetu i Petra Jojića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook