EFA čestitala LSV 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

Novi Sad, 16. jul 2018 - European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan.

U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.

LSV

„Od početka svoga delovanja, LSV se zalagala za demokratiju, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, te antifašizam“, navedeno je, između ostalog, u čestitki.

EFA je naglasila borbu LSV za decentralizaciju Srbije i ravnopravnost Vojvodine u okviru države.

Kao što je poznato, European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) je evropska politička koalicija koja se dominantno zalaže za politiku regionalizacije evropskih država.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Subota, 27. 01. 2018. | Komentara: 0

Problemi u informisanju na jezicima nacionalnih zajednica

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo loše stanje u kojem se nalazi informisanje na jezicima nacionalnih zajednica. Posle izmena Zakona o javnom informisanju i procesa privatizacije nestali su mnogi lokalni mediji, a među njima i oni koji su godinama, pa i decenijama, informisali na jezicima nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Petak, 26. 01. 2018. | Komentara: 0

Holokaust kao večna opomena

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva celokupnu javnost, vladine i nevladine organizacije, prosvetne radnike i političke partije da sutra, 27. januara na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta s poštovanjem i autoritetom obeleže ovaj dan.
Saopštenja | Utorak, 23. 01. 2018. | Komentara: 0

Ubrzati donošenje zakona o klimatskim promenama

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da bi ove godine, prema njegovoj najavi, trebalo da bude donet zakon o klimatskim promenama praćen akcionim planom kojim će se odrediti ko i šta treba da radi u borbi protiv klimatskih promena u našoj zemlji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook