EFA čestitala LSV 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

Novi Sad, 16. jul 2018 - European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan.

U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.

LSV

„Od početka svoga delovanja, LSV se zalagala za demokratiju, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, te antifašizam“, navedeno je, između ostalog, u čestitki.

EFA je naglasila borbu LSV za decentralizaciju Srbije i ravnopravnost Vojvodine u okviru države.

Kao što je poznato, European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) je evropska politička koalicija koja se dominantno zalaže za politiku regionalizacije evropskih država.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 22. 09. 2017. | Komentara: 0

Školujemo za nepostojeća zanimanja pa odlaze u inostranstvo

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga pitala je ministra prosvete da li će zakoni koji su u proceduri ispraviti nepravdu koja postoji zbog nepostojećih zanimanja u šifrarniku. Kako je navela tokom rasprave u Skupštini Srbije o predlozima zakona o visokom obrazovanju i osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, u šifrarniku postoji oko 140 nepostojećih zanimanja za koja se školuju studenti privatnih i državnih fakulteta.
Saopštenja | Sreda, 20. 09. 2017. | Komentara: 0

LSV pripremila program mera za ublažavanje posledica suše

Poslanička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine je podnela predlog za dopunu dnevnog reda sledeće sednice Skupštine AP Vojvodine, kojim se traži da se usvoje zaključci i da se obaveže Pokrajinska vlada da aktivira Pokrajinski štab za vanredne situacije, proglasi vanredna situacija za teritoriju Vojvodine zbog suše kao elementarne nepogode, izradi i donese Procena ugroženosti i Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama usled suše, kao i da se na osnovu Procene ugroženosti u saradnji sa nadležnim republičkim organima  predlože i preduzmu mere  zaštite poljoprivrednika na teritoriji AP Vojvodine.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2017. | Komentara: 0

Vojvodina je bila prva žrtva Miloševićeve zločinačke politike

Ovog vikenda, 23. i 24. septembra navršava se trideset godina od kako je u unutarpartijskom obračunu u tada jedinoj partiji, Savezu komunista Srbije, pobedio Slobodan Milošević. Bio je to početak razaranja Jugoslavije i rušenja svih civilizacijskih standarda koje je tadašnje jugoslovensko društvo dostiglo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook