EFA čestitala LSV 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

Novi Sad, 16. jul 2018 - European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan.

U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.

LSV

„Od početka svoga delovanja, LSV se zalagala za demokratiju, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, te antifašizam“, navedeno je, između ostalog, u čestitki.

EFA je naglasila borbu LSV za decentralizaciju Srbije i ravnopravnost Vojvodine u okviru države.

Kao što je poznato, European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) je evropska politička koalicija koja se dominantno zalaže za politiku regionalizacije evropskih država.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 28. 08. 2017. | Komentara: 0

Stranke da ne prihvataju preletače

Izuzetno je važno da se političke stranke u Republici Srbiji javno izjasne i donesu pravilnike po kojima neće prihvatati članove drugih stranaka koji dolaze sa poslaničkim ili odborničkim mandatima. Liga socijaldemokrata Vojvodine na to poziva i upozorava još od novembra 2014. godine kada je bilo naročito aktuelno „prekomponovanje“ vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 27. 08. 2017. | Komentara: 0

Brže rešavati probleme nacionalnih zajednica

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati najavu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da će se ove jeseni pristupiti izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prava nacionalnih manjina i Zakona o nacionalnim savetima.
Saopštenja | Subota, 26. 08. 2017. | Komentara: 0

Ministri u Vladi da prestanu da ćute o posledicama suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo pita Vladu Republike Srbije koje mere će biti preduzete da bi se ublažile posledice izazvane katastofalnom sušom. Stručnjaci već sada procenjuju da će rod kukuruza biti umanjen i za 40%.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook