Elektrovojvodini spremaju sudbinu Naftagasa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 02. 06. 2015. | Komentara: 0

Elektrovojvodini spremaju sudbinu Naftagasa

NOVI SAD, 2. jun - Ukidanje „Elektrovojvodine“ je velika sramota i nova otimačina vojvođanske imovine. Posle skoro šezdeset godina, pod maskom navodnih ušteda, preduzeće građeno našim parama, koje je profitabilno, biće ugašeno i pripojeno „Elektrodistribuciji Beograd“, koje je gubitaš.

LSV 
 
Na isti način, kao što se radi sada, svojevremeno je gašen i centralizovan vojvođanski „Naftagas“ koji je onda kao Naftna industrija Srbije, bez pitanja poklonjen Ruskoj Federaciji. Šest godina nakon “posla veka” dok izvlače vojvođansku naftu po najnižoj rudnoj renti u Evropi, Srbija je obaveštena da neće biti ništa od “Južnog toka”. 

Sve ovo što se sada radi, radi se da bi na isti način bio centralizovan i prodat EPS.
 
Skupština AP Vojvodine se dva puta usprotivila gašenju „Elektrovojvodine“. Jednom 2012. godine i drugi put prošle nedelje. Svi pozivi pokrajinske administracije republičkoj vlasti i menadžmentu EPS da se nađu drugi modaliteti za reorganizaciju Elekroprivrede Srbije su izignorisani.
 
Sada je sasvim jasno šta vlast misli o Vojvodini i njenoj autonomiji. Ovo je nastavak ekonomskog, političkog, kulturnog i simboličkog krunjenja ne samo autonomije Vojvodine, nego i svega što u imenu ima reč i pojam Vojvodina.
 
Ako trunke časti i obraza imaju, generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović i svi direktori distributivnih preduzeća koji su juče sa njim potpisali ugovor kojim pristaju na to da gase i poklanjaju sve što su generacije pre njih stvarale, morali bi da deponuju svoje pasoše, na barem deset godina. 

Ili bi to država trebalo od njih da zahteva.
 
Moraju ostati ovde, a ne da odmah po prodaji EPS-a odu u inostranstvo za savetnike u nekim energetskim kompanijama, kao što je bio slučaj sa ljudima koji su reformisali bankarski sistem u ovoj zemlji. Doneli su izuzetno važnu i krupnu odluku i moraju ostati ovde da bismo mogli da ih za dve, pet ili osam godina, pitamo da li i dalje misle da je to što su učinili bila dobra ideja.
 
I da budu spremni da odgovaraju za svoje greške.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook