Falsifikator istorije se narugao žrtvama u Srebrenici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 13. 02. 2018. | Komentara: 0

Falsifikator istorije se narugao žrtvama u Srebrenici

Novi Sad, 13. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa zgražavanjem i osudom posmatra istup kojim se, potpuno nekompetentno, osuđenik za genocid Ratko Mladić u državnim dnevnim novinama proglašava za nevinog. Zloupotrebljavajući svoj poziv istoričara, služeći se neistinama i manipulacijom, bivši savetnik predsednika Srbije Bojan Dimitrijević se na najbrutalniji način narugao žrtvama ratnog zločina – genocida u Srebrenici.

LSV

Negirajući Mladićevo učešće u ratnim zločinima u BiH, Dimitrijević je, selektivno i neznalački čitao građu, pri tome ignorišući dokumente koji nisu išli u prilog njegovom stavu o nevinosti Ratka Mladića. Posebno skandalozno deluje bahatost istoričara koji nije video ni delić ogromne dokumentacije koja broji stotine hiljada strana, na osnovu koje je Mladić osuđen.

Lažna istorija i stvarna manipulacija dokazanog falsifikatora istorije i pročetničkog revizioniste, koji je pred sudom i pod zakletvom lagao u postupku rehabilitacije Draže Mihailovića, ne bi bila toliko skandalozna da on ne dobija ogroman prostor u državnim medijima.

Nasuprot dokazanoj sudskoj istini dva međunarodna suda, državni mediji u Beogradu nam nude opskurnu i naučno neutemeljenu sliku osvedočenog falsifikatora istorije. Sve to ne bi trebalo da nas čudi s obzirom na to da državne medije uređuju protagonisti ratnohuškačkog novinarstva iz devedesetih godina. 

Podsećamo, da je usvojen predlog LSV o lustraciji, šanse da nam se ponavljaju najmračnije strane istorije, bile bi manje.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 12. 10. 2018. | Komentara: 0

Papuga: Tražimo podršku OEBS-a za izbore nacionalnih saveta

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Olena Papuga uputila je pismo šefu Misije OEBS-a u Srbiji Andreu Oraciu, a povodom predstojećih izbora za nacionalne savete. U dokumentu Papuga ukazuje na par zabrinjavajućih činjenica koje prate proces, a od Misije očekuje podršku u borbi za demokratske izbore.
Saopštenja | Petak, 12. 10. 2018. | Komentara: 0

Mišljenja evropskih poslanika o napretku Srbije na putu ka EU vidno podeljena

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta (AFET) na svom zasedanju 09. oktobra usvojio je finalni tekst Izveštaja o Srbiji, koji je izvestilac Dejvid Mekalister predstavio 20. juna ove godine. Poslanici su na predstavljeni Izveštaj podneli 239 amandmana, što je znatno manji broj od prošlogodišnjeg.
Saopštenja | Četvrtak, 11. 10. 2018. | Komentara: 0

Izostanak sankcije podržava govor mržnje!

Od izbora na mesto dekana Pravnog fakulteta, uprkos presudi Višeg suda zbog diskriminatorskih stavova prema ženama i pripadnicima LGBT populacije, Branislav Ristivojević nastavlja svoj govor mržnje. U svojim radovima, Branislav Ristivojević interpretira Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i partnerskom odnosu kao pravni akt sa ciljem „zaštite žena“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook