Flego (IDS/RENEW) i Kostreš (LSV): Normalna, građanska i proevropska Srbija ključ za ulazak u EU

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 26. 01. 2023. | Komentara: 0

Flego (IDS/RENEW) i Kostreš (LSV): Normalna, građanska i proevropska Srbija ključ za ulazak u EU

Novi Sad, 26. januar 2023 - Bojan Kostreš, predsednik Lige  socijaldemokrata Vojvodine (LSV), na poziv evropskog poslanika Valtera Flega(IDS/Renew), učestvuje u dvodnevnoj poseti evropskim institucijama. Cilj posete je približavanje Srbije Evropskoj uniji, kao i približavanje LSV-a evropskim liberalima. Tim povodom, susreo se i s predsednikom ALDE stranke(evropski liberali) Ilhanom Kyuchyukom.

LSV

- Posetom Evropskom parlamentu, izvestiocu liberala za Srbiju Klemenu Grošelju, kao i predsednici Delegacije za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU u Evropskom parlamentu Alessandri Moretti, LSV je jasno pokazao da je proevropska Srbija jedino što želimo ponuditi našim građanima. Mir i stabilnost, ali i budućnost Srbije su u našim rukama. Iz Brisela šaljemo jasno poruku, tražimo prihvatanje sveobuhvatnog sporazuma o rešavanju spornih pitanja između Srbije i Kosova. Želimo li istinski normalnu, progresivnu i evropsku Srbiju, ovo je jedini ispravan put - naglasio je Kostreš.

Flego je povodom susreta dodao:

- EU je jedini pravi izbor za Srbiju i njene građane. Novom Strategijom proširenja EU spremni smo dati novi zamah pregovorima sa Srbijom. Međutim, Srbija mora jasno uskladiti svoje spoljnopolitičke ciljeve s ciljevima EU, te rešiti pitanje Kosova. Unošenje bilateralnih problema u zajednicu 27 zemalja nikome više nije u cilju.

Flego i Kostreš složili su se da je ovaj trenutak preloman po pitanju ulaska Srbije u EU. 

- Mir i evropska perspektiva neophodni su za život građana. Srbija je danas četvrta najsiromašnija evropska država. Želimo li promene, celokupna proevropska opozicija mora skupiti hrabrost i jasno zahtevati progresivne promene - zaključio je Kostreš, a Flego dodao: 

- Jedino na taj način, još uvek možemo ostvariti evropski plan o ulasku Srbije u EU s novim sazivom Evropskog parlamenta i Komisije.

Sekretarijat za informisanje LSV
Saopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje, a da vlasti prestanu sa koketiranjem sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook