Flego (IDS/RENEW) i Kostreš (LSV): Normalna, građanska i proevropska Srbija ključ za ulazak u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 26. 01. 2023. | Komentara: 0

Flego (IDS/RENEW) i Kostreš (LSV): Normalna, građanska i proevropska Srbija ključ za ulazak u EU

Novi Sad, 26. januar 2023 - Bojan Kostreš, predsednik Lige  socijaldemokrata Vojvodine (LSV), na poziv evropskog poslanika Valtera Flega(IDS/Renew), učestvuje u dvodnevnoj poseti evropskim institucijama. Cilj posete je približavanje Srbije Evropskoj uniji, kao i približavanje LSV-a evropskim liberalima. Tim povodom, susreo se i s predsednikom ALDE stranke(evropski liberali) Ilhanom Kyuchyukom.

LSV

- Posetom Evropskom parlamentu, izvestiocu liberala za Srbiju Klemenu Grošelju, kao i predsednici Delegacije za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU u Evropskom parlamentu Alessandri Moretti, LSV je jasno pokazao da je proevropska Srbija jedino što želimo ponuditi našim građanima. Mir i stabilnost, ali i budućnost Srbije su u našim rukama. Iz Brisela šaljemo jasno poruku, tražimo prihvatanje sveobuhvatnog sporazuma o rešavanju spornih pitanja između Srbije i Kosova. Želimo li istinski normalnu, progresivnu i evropsku Srbiju, ovo je jedini ispravan put - naglasio je Kostreš.

Flego je povodom susreta dodao:

- EU je jedini pravi izbor za Srbiju i njene građane. Novom Strategijom proširenja EU spremni smo dati novi zamah pregovorima sa Srbijom. Međutim, Srbija mora jasno uskladiti svoje spoljnopolitičke ciljeve s ciljevima EU, te rešiti pitanje Kosova. Unošenje bilateralnih problema u zajednicu 27 zemalja nikome više nije u cilju.

Flego i Kostreš složili su se da je ovaj trenutak preloman po pitanju ulaska Srbije u EU. 

- Mir i evropska perspektiva neophodni su za život građana. Srbija je danas četvrta najsiromašnija evropska država. Želimo li promene, celokupna proevropska opozicija mora skupiti hrabrost i jasno zahtevati progresivne promene - zaključio je Kostreš, a Flego dodao: 

- Jedino na taj način, još uvek možemo ostvariti evropski plan o ulasku Srbije u EU s novim sazivom Evropskog parlamenta i Komisije.

Sekretarijat za informisanje LSV
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook