Garantovati poštovanje ljudskih prava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 05. 2017. | Komentara: 0

Garantovati poštovanje ljudskih prava

Novi Sad, 19. maj 2017 - Ustavom Republike Srbije, svim građanima i građankama su garantovana jednaka prava, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da nadležni organi preispitaju postupke pripadnika Komunalne policije grada Beograda. 

LSV

Nedopustiv postupak Komunalne policije grada Beograda, kojim se pripadnicima romske nacionalne zajednice brani korišćenje igrališta na javnim površinama, upozorenje je za sve institucije i organe Republike Srbije, koji štite ljudska i manjinska prava. 

Svaki vid diskriminacije, netrpeljivosti i govora mržnje mora biti najoštrije sankcionisan, bez obzira da li ovakvo ponašanje dolazi od građanki i građana, političara, huligana ili komunalnih policajaca koji bi trebali raditi u interesu svih nas. 

Zbog toga insistiramo na utvrđivanju odgovornosti i preduzimanju mera nadležnih organa kako bi se pokazalo da je Republika Srbija spremna da na putu evropskih integracija jednako poštuje sve svoje građane i građanke.

Potpredsednik Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton



Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2019. | Komentara: 0

Građani i građanke sve bolesniji, država ne pruža podršku

Zakon o zdravstvenom osiguranju je duže vreme čekao na uvrštanje u proceduru Narodne skupštine Republike Srbije, čak na poslanička pitanja Olene Papuge iz kabineta ministra zdravlja stizali su odgovori da će biti usvojen do kraja 2018. godine. To se desilo na samom početku 2019. godine, danas se održava sednica na kojoj će o ovom Zakonu biti rasprave. 
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.
Saopštenja | Nedelja, 24. 03. 2019. | Komentara: 0

Za beogradsku gondolu 3,7 puta više para nego za ceo Fond lokalnih samouprava

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje na pogubne posledice centralizacije koja vlada u našoj zemlji. Razlika u razvijenosti Beograda i drugih sredina sve je veća. To za posledicu ima drastičan pad broja stanovnika delova zemlje koji nisu grad Beograd. Pojedini krajevi su, bukvalno, opusteli. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook