Garantovati poštovanje ljudskih prava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 05. 2017. | Komentara: 0

Garantovati poštovanje ljudskih prava

Novi Sad, 19. maj 2017 - Ustavom Republike Srbije, svim građanima i građankama su garantovana jednaka prava, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da nadležni organi preispitaju postupke pripadnika Komunalne policije grada Beograda. 

LSV

Nedopustiv postupak Komunalne policije grada Beograda, kojim se pripadnicima romske nacionalne zajednice brani korišćenje igrališta na javnim površinama, upozorenje je za sve institucije i organe Republike Srbije, koji štite ljudska i manjinska prava. 

Svaki vid diskriminacije, netrpeljivosti i govora mržnje mora biti najoštrije sankcionisan, bez obzira da li ovakvo ponašanje dolazi od građanki i građana, političara, huligana ili komunalnih policajaca koji bi trebali raditi u interesu svih nas. 

Zbog toga insistiramo na utvrđivanju odgovornosti i preduzimanju mera nadležnih organa kako bi se pokazalo da je Republika Srbija spremna da na putu evropskih integracija jednako poštuje sve svoje građane i građanke.

Potpredsednik Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 11. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavnica ministarstva uvredila žene u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu Milene Antić, predstavnice Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, kao i uvrede na račun žena iznete tokom njenog gostovanja na RTS.
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 09. 2018. | Komentara: 0

Decenija štetnog Energetskog sporazuma, zaustavite pljačku!

Punih deset godina nakon što je septembra 2008. godine parlament ratifikovao Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom, jasno je da Republika Srbija od njega ima samo štete. Taj dokument je bio i ostao, čitavu deceniju, pravni osnov za pljačku ove zemlje, a naročito AP Vojvodine.
Saopštenja | Subota, 08. 09. 2018. | Komentara: 0

Umesto protesta NIS-u priredili priredbu

Svi koji su bar malo upućeni u to da od kad je kompanija NIS prodata Ruskoj federaciji po izuzetno nepovoljnim uslovima, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine traži reviziju ugovora, i znaju da NIS umesto zakonskih 7% plaća eksploataciju energetskih izvora samo 3%, pitali su se da li je lokalna vest o tome  da je deset godina saradnje opštine Novi Bečej i preduzeća NIS obeleženo svečanim programom u  četvrtak, 6.septembra šaljiva vest  Njuz neta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook