Gde je nestao Zakon o klimatskim promenama?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 05. 02. 2019. | Komentara: 0

Gde je nestao Zakon o klimatskim promenama?

Novi Sad, 05. februar 2019 - Po najavama ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana, Zakon o klimatskim promenama trebalo je da se nađe pred poslanicima još krajem prošle godine. Liga socijaldemokrata Vojvodine pita šta se dešava sa pomenutim zakonom i da li ćemo ponovo čekati posledice klimatskih promena da bi se njima posvetila adekvatna pažnja.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u više navrata upozoravala na to da Republika Srbija nema vremena da čeka na usvajanje i implementaciju strateških dokumenata u borbi protiv promene klime. Stručni saveti za zaštitu životne sredine, poljoprivredu, energetiku, zdravlje, nauku i saobraćaj LSV pažljivo su analizirali Nacrt zakona i nedavno upozorili javnost na niz uočenih nepravilnosti. 

I pored toga što se krenulo obrnutim putem i što se priprema zakon koji se, u stvari, ne odnosi na celokupnu oblast promene klime, već samo na umanjenje emisije gasova staklene bašte, LSV smatra da ova tema ne sme da ostane zapostavljena. 

Najbolji put za kvalitetno, trajno i efikasno uređenje problematike emisije GHG bio bi da Vlada Republike Srbije donese strategiju sa skcionim planom kojom bi definisala sve aktivnosti u vezi sa odgovorom Republike Srbije na promenu klime, projektovanim potpunosti u skladu sa zahtevima Evropske unije, a nakon toga zakon i sve prateće propise, planove i programe kojima će se osigurati efektivna primena zakona.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Dejana Đurđević



Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook