Glavni odbor LSV zabranio koalicije sa SNS, SPS, JS, SRS, DSS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 03. 2016. | Komentara: 0

Glavni odbor LSV zabranio koalicije sa SNS, SPS, JS, SRS, DSS

Novi Sad, 03. mart - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine doneo je sinoć odluku o zabrani koalicija sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Jedinstvenom Srbijom, Demokratskom strankom Srbije, Dverima, Srpskom radikalnom strankom i drugim centralističkim i partijama desnice.

 
Članice i članovi Glavnog odbora doneli su odluku da se uđe u pregovore za formiranje koalicije na republičkom nivou i ovlastili Predsedništvo LSV da te pregovore vodi.
 
Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine jednoglasno je odlučio da LSV na predstojećim pokrajinskim izborima nastupi samostalno.
 
Istovremeno, odlučeno je i da, ako se pojavi potreba za promenom političkih okvira pregovora, nje ne može biti bez odluke Glavnog odbora LSV.  
 
Usvojen je i predizborni program LSV čije su okosnice autonomija Vojvodine, privreda sa posebnim akcentom na poljoprivredu, antifašizam, ljudska i manjinska prava, socijaldemokratija, decentralizacija države i modernizacija društva.  
 
Na sednici GO LSV usvojena je i inicijativa Akademije ženskog liderstva za ravnopravno učešće žena u odlučivanju, a time i preuzeta odgovornost za to da će LSV poštovati principe rodne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti u svim segmentima svog političkog delovanja, te da će nakon izbora, prilikom formiranja institucija, najmanje 30 odsto žena iz svojih redova delegirati na funkcije u izvršnoj vlasti.
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook