Građani Vojvodine imaju pravo da se izjasne kao Vojvođani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine imaju pravo da se izjasne kao Vojvođani

Novi Sad, 01. oktobar 2022 - Svaki građanin Republike Srbije ima pravo da se izjasni onako kako se oseća.  To pravo garantuje Ustav naše zemlje u članovima 47. i 48. 

LSV

Ljudi koji imaju višestruke identitete, imaju pravo da se izjasne kao Vojvođani, jer je Autonomna Pokrajina Vojvodina prepoznata kao ustavna kategorija. 

Ovim ne želimo da stvaramo novu naciju, niti želimo da ugožavamo bilo koga, već samo želimo da se izborimo za pravo i slobodu građana koji se osećaju kao Vojvođani da se na popisu stanovništva tako i izjasne.

Pozivamo državne organe i Republički zavod za statistiku da omoguće građanima da se slobodno izjasne, da podstiču različitosti, jer će samo tako Srbija biti moderna, demokratska, evropska država.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 28. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina mnogo izgubila zbog postojećeg Ustava

Novi Sad, 28. oktobra - Pre više od pet godina Liga socijaldemokrata Vojvodine i Bojan Kostreš tada na čelu Skupštine AP Vojvodine, upozoravali su da Ustav nije dobar. Pozvali smo zatim građane da bojkotuju ustavni referendum i taj referendum 28. i 29. oktobra u Vojvodini nije prošao.
Saopštenja | Utorak, 25. 10. 2011. | Komentara: 1

Hitna rasprava o obustavi godišnje registracije traktora

NOVI SAD, 25. oktobar - LSV je u prethodnih nekoliko meseci, u više od 200 mesta širom Vojvodine sakupila preko 30 hiljada potpisa podrške inicijativi da se hitno promeni odluka Vlade Republike Srbije i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.
Saopštenja | Četvrtak, 13. 10. 2011. | Komentara: 0

Samo fašistima se ne vraća imovina

NOVI SAD - Predsednici Narodne skupštine Slavici Đukić Dejanović i Zakonodavnom odboru podnela sam zahtev za autentično tumačenje odredbe Zakona o povraćaju oduzete imovine i obeštećenju koji se odnosi na pravo restitucije pripadnika okupacionih snaga.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook