Građani Vojvodine imaju pravo da se izjasne kao Vojvođani

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 01. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine imaju pravo da se izjasne kao Vojvođani

Novi Sad, 01. oktobar 2022 - Svaki građanin Republike Srbije ima pravo da se izjasni onako kako se oseća.  To pravo garantuje Ustav naše zemlje u članovima 47. i 48. 

LSV

Ljudi koji imaju višestruke identitete, imaju pravo da se izjasne kao Vojvođani, jer je Autonomna Pokrajina Vojvodina prepoznata kao ustavna kategorija. 

Ovim ne želimo da stvaramo novu naciju, niti želimo da ugožavamo bilo koga, već samo želimo da se izborimo za pravo i slobodu građana koji se osećaju kao Vojvođani da se na popisu stanovništva tako i izjasne.

Pozivamo državne organe i Republički zavod za statistiku da omoguće građanima da se slobodno izjasne, da podstiču različitosti, jer će samo tako Srbija biti moderna, demokratska, evropska država.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od republičkog ministra prosvete i pokrajinskog sekretara za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović, koja je izložena progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Žrtve nacizma i njihove dželate ne smemo nikada zaboraviti

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava potrebu snažnog otpora idejama koje propagiraju nacizam i fašizam.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook